Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τα λαμόγια της ΕΡΤ πότε θα γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα; Γιατί συνεχίζουν να το παίζουν δημοσιογράφοι σε άλλα κανάλια; Ελληνικέ λαέ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ !!!

Τα εισαγγελικά πορίσματα και ανακριτικές εκθέσεις για την αποκάλυψη του σκανδάλου της ΕΡΤ παραμένουν σε συρτάρια κλειδωμένα μέχρι νεωτέρας.
Και τι δεν έχει το δικαστικό «μυθιστόρημα» το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να γινόταν σήριαλ για φανατικούς του είδους. Παράνομες αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες και εταιρείες παραγωγής, επιλεκτικά μπόνους σε συγκεκριμένους υπαλλήλους και προσλήψεις από το παράθυρο.

Γενικοί διευθυντές λάμβαναν τις πάγιες προκαταβολές στο σπίτι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και τις επέστρεφαν κατόπιν στα ταμεία του Οργανισμού, ενώ με την απλή αιτιολογία ότι
“επέδειξαν εργατικότητα” η διοίκηση έδινε μπόνους σε υπαλλήλους που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τις ετήσιες αποδοχές τους. Παράλληλα υπήρχαν και διευθυντές εφημερίδων, γνωστά πρόσωπα στη δημοσιογραφική «πιάτσα» που ελάμβαναν κανονικότατα τον μισθό τους επί χρόνια, κάνοντας περιουσίες ή άλλες μπίζνες, χωρίς να παρέχουν την παραμικρή υπηρεσία στην ΕΡΤ.

Για την ιστορία υπάρχουν συνολικά τέσσερις εκθέσεις από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και συντάχθηκαν την περίοδο, δηλαδή 2006 – 2010. Σε μία μόνο από αυτές καταγράφεται ως παράνομη η απευθείας ανάθεση έργου για την αξιολόγηση και ταξινόμηση των θέσεων εκπομπής της ΕΡΤ σε τέσσερις τεχνικούς συμβούλους και με ύψος 218.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα οι επιθεωρητές αναφέρουν ότι όχι μόνο δεν ορίστηκε επιτροπή παραλαβής του έργου αλλά και οι τεχνικοί σύμβουλοι πληρώθηκαν κανονικά, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρώσει την εργασία τους, δηλαδή την καταγραφή των θέσεων εκπομπής της ΕΡΤ. Έτσι, αποδίδονται ευθύνες σε στελέχη της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Παράλληλα δόθηκαν πάγιες προκαταβολές στο γενικό Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών με αποφάσεις του προέδρου του ΔΣ. Εγκρίνονταν ποσά από 3.000 έως και 20.000 ευρώ για “την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών”, ποσά τα οποία διαχειρίζονταν αποκλειστικά στελέχη της διοίκησης και που κατατίθονταν ξανά στα ταμεία της ΕΡΤ μετά από έναν έως δέκα μήνες, χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί τα ανάλογα έξοδα. Υπήρξαν διευθυντές οι οποίοι με αυτό τον τρόπο διαχειρίστηκαν ποσά που άγγιξαν τα 100.000 ευρώ το χρόνο.

Επίσης, την τριετία 2006 – 2008 η διοίκηση της ΕΡΤ λάμβανε αποφάσεις για την παροχή μπόνους σε εκατοντάδες υπαλλήλους.

“Συνέβαλε τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του τομέα ευθύνης του”. Αυτή ήταν η βασική αιτιολόγηση για τα μπόνους από τη διοίκηση, τα οποία ξεκινούσαν από 1.000 ευρώ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν τα 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τους ελεγκτές – επιθεωρητές της δημόσιας διοίκησης τα εν λόγω μπόνους έφτασαν τα 2.328.000 ευρώ.

Ανάλογη είναι η κατάσταση που φαίνεται να επικρατούσε και στον τομέα των προσλήψεων. Τεράστια αδιαφάνεια και σωρεία παράνομων προσλήψεων όχι όμως υπαλλήλων γενικά αλλά κυρίως υπαλλήλων για το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων. Για αυτές τις προσλήψεις ουδέποτε φαίνεται να τηρήθηκε η διαδικασία αξιολόγησης ενώ υπήρξαν και τεράστιες διαφορές στις αμοιβές οι οποίες ξεκινούσαν από 5.000 ευρώ το μήνα και έφταναν μέχρι και τις 8.500 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα υπήρχαν δεκάδες εξωτερικοί συνεργάτες με ετήσιες απολαβές άνω των 40.000 ευρώ. Μια μόνο συμπαραγωγή της ΕΡΤ είχε κόστος επεισοδίου 35.800 ευρώ. Η συμπαραγωγός εταιρεία καθυστέρησε την παράδοση των επεισοδίων για έναν χρόνο. Δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις, ενώ στη σειρά απασχολήθηκε σκηνοθέτης της ΕΡΤ ο οποίος λάμβανε χρήματα και από την ιδιωτική εταιρεία παραγωγής.

Τέλος, σε περισσότερες από 20 εκπομπές οι επιθεωρητές κατέγραψαν “έμμεσες διαφημίσεις” εταιρειών και προϊόντων από τις οποίες όμως η ΕΡΤ δεν κέρδισε τίποτα καθώς δεν καταβλήθηκε κανένα αντίτιμο για τη διαφήμιση…
-----------------------------------------------------------------------------------
ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΔΗΘΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ, ΜΑΣ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΣΑΝ, ΜΑΣ... ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ! ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΒΙΛΕΣ, ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ, ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ !!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΕΥΤΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ; ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΤΟΤΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ; ΘΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΔΙΩΞΗ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ" ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ;

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2008 έχουμε...

ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ
Πληρωνόταν 398.950 Ευρώ το ΕΞΑΜΗΝΟ !!!


Η Ποπίτσα ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ
Αμοιβόταν με 277.831 Ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ !!!
Το 2011 αμειβόταν περισσότερο, κατά 956 ευρώ την  ημέρα, (όσα παίρνουν περίπου σήμερα ΔΥΟ εργαζόμενοι των 450 ευρώ) δηλαδή  143.514 ευρώ για το εξάμηνο!


Η ΜΠΗΛΙΩ ΤΣΟΥΚΑΛΑ
Αμοιβόταν με 176.400 Ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ !!!


Η ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ
Αμοιβόταν με 157.680 Ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ !!!


Η Πηνελοπίτσα ΓΑΒΡΑ
Αμοιβόταν με 150.840 Ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ !!!


Ο Μιχαλάκης ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Αμοιβόταν με 150.000 Ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ !!!


Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Αμοιβόταν με 144.000 Ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ !!!


Η ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Αμοιβόταν με 140.160 Ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ !!!


Ο Στελάκης ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
Πληρωνόταν 95.462 Ευρώ το ΕΞΑΜΗΝΟ !!!


Το αχώριστο δίδυμο των συντρόφων του Προλεταριάτου
Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου
Αμοιβόντουσαν Έκαστος 342.000 Ευρώ Ετησίως !!!


Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
για απασχόληση 8 μηνών έπαιρνε 125.000 Ευρώ !!!


Η ΡΕΝΙΑ ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ
της πληρώναμε για τα ταξιδάκια που έκανε στις εκπομπές της 62.000 Ευρώ το εξάμηνο !!!


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ
60.000 Ευρώ το εξάμηνο !!!


Ο Κωστάκης ΖΟΥΛΑΣ
58.000 Ευρώ το εξάμηνο !!!


Έκανε διπλή δουλειά και στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.
Ο μπαμπάκας του ΣΤΑΜΟΣ ΖΟΥΛΑΣ, με παχυλό μισθό αρκετών χιλιάδων ευρώ.
Ήταν προϊστάμενος για πολλά χρόνια στο μπουρδέλο της ΕΡΤ. Αυτοδιόριστος και προσλάμβανε όποιον ήθελε.
.
Μην Ξεχνάτε επίσης τα μεγάλα αρχιλαμόγια που άρχισαν την καριέρα τους στην ΕΡΤ και παγιώθηκαν στον δημοσιογραφικό συστημισμό, όπως η Έλλη Στάη η... "προικοθυρού", το άλλωτε βαθύ Πασόκ.

.
Ο Κώστας Χαρδαβέλλας όταν έκανε την δεκαετία 80 την γνωστή εκπομπή "Τρεις στον Αέρα" με τους Σεμίνα Διγενή, Νάσο Αθανασίου, Γιάννη Δημαρά και το άλλο μεγάλο αρχικαθίκι αριστερό τον Γιώργο Παπαδάκη, τον νυν τρόφιμο του ΑΝΤ1.
Άχρηστες εκπομπές από άχρηστους ανθρώπους που πληρωνόντουσαν 10 φορές πάνω από το μισθό ενός γιατρού και δικηγόρου!!

.



ΠΗΓΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε την είδησή σας κι εμείς θα την δημοσιεύσουμε

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *